Ons Team

Onze Reservisten

Plechtige opening van het vernieuwde clubhuis AerodrOOm te Ursel

Provinciecommandant Kolonel Herman HENDRICKX Ir, had zaterdag 26 juni de eer en het genoegen om samen met burgemeester Pieter De Crem, voorzitter Jo Van de Woestyne en de Comd van het ATCC het lint door te knippen bij de plechtige opening van het vernieuwde clubhuis AerodrOOm.

De nieuwe naam verwijst naar het Franse aérodrome en naar dromen met een link naar de OO-registratie van Belgische vliegtuigen. Padré Marc Van Vooren zorgde voor de inzegening van het lokaal. Nadien werden we verrast door de spectaculaire show van Formation Team The Victors en Synchro Pair The Whiskey's.

Het Militair Commando Oost-Vlaanderen in de strijd tegen Corona

Inzet militairen in Oost-Vlaanderen tijdens de tweede coronagolf

Defensie heeft tot nu toe, sinds de start van de tweede golf, twee ziekenhuizen en een 28-tal woonzorgcentra gesteund in de provincie Oost-Vlaanderen.. In deze periode werd een groot aantal militairen ingezet komende van over heel het land. Alle administratieve steunaanvragen werden opgevangen door onze reservisten. 11 van de 14 reservisten werden ingezet in het ASZ AALST en het woonzorgcentrum (WZC) Ter Bake in DENDERLEEUW.

Wij proberen ook het goede voorbeeld te geven en hebben vier personeelsleden van ons klein team ingezet in twee verschillende woonzorgcentra.

Logistieke ondersteuning in het WZC Egmont te Zottegem:

 

Logistieke ondersteuning in het WZC Ten Bossche in Deinze samen met personeel van het ATCC uit Gavere.
 
 
Administratieve ondersteuning door gedreven reservisten in het WZC Ter Bake in Denderleeuw.
 
Administratieve ondersteuning door gedreven reservisten in het Ziekenhuis ASZ te Aalst.

 

Militaire steun aan de Natie tijdens de tweede golf in Oost-Vlaanderen:

(geel: ziekenhuizen, blauw: woonzorgcentra)

 
Aan de Spoed van het ASZ Geraardsbergen werd door middel van een tent een extra wachtruimte gecreëerd.
 
Aan het WZC Ter Hovingen in Gentbrugge werden in het begin van de tweede golf luifels geplaatst om bezoek in open lucht mogelijk te maken.

 

Op het binnenplein van het WZC Ter Rive in Gent werd eveneens een tent geplaatst.

 

In samenwerking met de Medische Component werden vijf vorming/ trainingssessies (1e en 2e golf samen) georganiseerd t.v.v. de Oost-Vlaamse WZC aangaande het correct gebruik van de Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM).
Deze sessies vonden plaats in de Leopoldkazerne te Gent, telkens voor 15 deelnemers en onder het principe van Train The Trainer (TTT).

===> Klik hier voor het FB-filmpje "Vormingssessie CoViD-19" <===

 

Logistieke steun in Oost-Vlaanderen tijdens de eerste coronagolf

Tijdens de eerste golf werd er een Logistieke Hub opgericht te Gavere, voor de verdeling van persoonlijke beschermingsmiddelen die aangeleverd werden vanuit Peutie.

Een overzicht van het aantal verwerkte goederen:

De brandweer, civiele bescherming en Defensie stonden in voor het transport en verdeling - in Oost-Vlaanderen - naar de psychiatrische centra, ziekenhuizen, dokterspraktijken, enz...

 

Inzet militairen in Oost-Vlaanderen tijdens de eerste coronagolf

In de strijd tegen Corona heeft de brandweerzone Centrum (Gent) een wasstraat gecreëerd waar alle ambulances die patiënten afvoeren naar hospitalen in de wijde regio worden ontsmet. Via het Provinciecommando heeft Defensie vijf kwalitatieve verstuivers uit het Logistiek depot van Ieper geleverd die hun dienst al bewijzen.

In de ochtend van maandag 30 maart 2020 werd een nieuwe levering chirurgische maskers geleverd voor herverdeling in 6 hulpverleningszones: